Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαρκοζί: “Ο Σάλεχ θα συλληφθεί αν καταζητείται από την Interpol”

Σαρκοζί: “Ο Σάλεχ θα συλληφθεί αν καταζητείται από την Interpol”

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι ο πρώην αξιωματούχος του καθεστώτος Καντάφι, ο Λίβυος Μπασίρ Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία, θα συλλαμβανόταν “αν καταζητείτο από την Interpol”.

“Εργαζόμαστε στενά με τις λιβυκές αρχές. Αν ο Μπασίρ Σάλεχ καταζητείται από την Interpol, θα παραδοθεί στην Interpol”, δήλωσε ο Σαρκοζί όταν ρωτήθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό RMC και το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

“Οι υπηρεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών εξετάζουν το θέμα”.

“Εάν βεβαίως είναι ένα καταζητούμενο πρόσωπο, ο Σάλεχ θα παραδοθεί στην Interpol”, είπε ο απερχόμενος πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Μισέλ Μερσιέ είχε δηλώσει χθες βράδυ ότι είναι “σε εξέλιξη η διαδικασία για την εξακρίβωση στοιχείων του προσώπου που καταζητείται από τις λιβυκές αρχές”.

“Η άφιξη του Σάλεχ στη Γαλλία έγινε με την πλήρη συμφωνία του προέδρου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ”, διευκρίνισε ο Σαρκοζί. “Ο Μπασίρ Σάλεχ είναι στη Γαλλία με τη δική του ταυτότητα και η απόφαση γι αυτόν να βρίσκεται στη Γαλλία, λήφθηκε ύστερα από διαβούλευση με τις λιβυκές αρχές”.

Μηνύσεις Σαρκοζί σε όσους έγραψαν ότι τα “επαιρνε” από τον Καντάφι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε