Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαρκοζί και Ολάντ σημειώσατε Χ

Όταν κοιτάς από ψηλά τα νούμερα φαίνονται...διαφορετικά. ΦΩΤΟ REUTERS
Και εκεί που όλα έδειχναν να είναι εναντίον του Σαρκοζί ξαφνικά το σκηνικό άλλαξε. Τουλάχιστον για την ώρα. Το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνουν Σαρκοζί και Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο βασικός αντίπαλός του σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό σε δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου Απριλίου.
 
Η δημοσκόπηση από την εταιρία CSA δίνει στον Σαρκοζί 26% της πρόθεσης ψήφου, το ίδιο και στον Ολάντ αν εκείνος θα είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την γαλλική προεδρία.
 
Ο Σαρκοζί είδε την δημοτικότητά του να αυξάνεται από τον Μάιο, μετά τη σύλληψη στη Νέα Υόρκη του Ντομινίκ Στρος-Καν με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, γεγονός που τον έθεσε εκτός διεκδίκησης του χρίσματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
 
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Σαρκοζί, που δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επισήμως της υποψηφιότητά του, κέρδισε τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο. Αντίθετα ο Ολάντ έχασε μια.
 
Ο Ολάντ θεωρείται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο επικρατέστερος υποψήφιος των Σοσιαλιστών απέναντι στην Μαρτίν Ομπρί, ηγέτιδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, η Ομπρί υπολείπεται δύο ποσοστιαίων μονάδων του Ολάντ.
 
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου σε δείγμα 1.005 ατόμων άνω των 18 ετών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε