Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σαρώνει σε δημοτικότητα η νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ιταλία

Σε κλίμακα 1 ως 10, οι Ιταλοί δίδουν σε ποσοστό 78,6% περισσότερους από 6 βαθμούς στη νέα κυβέρνηση.

Η νέα ιταλική κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ο Μάριο Μόντι, σημειώνει ρεκόρ δημοτικότητας, με σχεδόν το 80% των Ιταλών να εκφράζει θετική γνώμη γι’αυτήν, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Το ποσοστό της εκτίμησης προς το πρόσωπο του Μάριο Μόντι είναι ακόμη υψηλότερο, καθώς φτάνει το 83,8% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία έγινε στις 17 και στις 18 Νοεμβρίου από το ινστιτούτο Demos σε δείγμα 2.377 ατόμων.

“Μια εβδομάδα ήταν αρκετή για να αλλάξει το κλίμα στην κοινή γνώμη και να περάσει από την κατάθλιψη στην ευφορία”, σχολιάζει το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για “μια πλειοψηφία άνευ προηγουμένου” στη μεταπολεμική ιστορία της Ιταλίας.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα πολιτικών ηγετών, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος που είναι το κύριο κόμμα της ιταλικής αριστεράς, ακολουθεί με μεγάλη διαφορά τον Μόντι με ποσοστό 48,1%, αλλά προηγείται επίσης με μεγάλη διαφορά από τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι (28,6%), ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν από μία εβδομάδα.

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν εξάλλου σε ποσοστό 74,9% ότι πιστεύουν πως η πολιτική σταδιοδρομία του Μπερλουσκόνι “έχει πρακτικά ήδη τελειώσει, ή πρόκειται να τελειώσει άμεσα”.

Το ινστιτούτο υπογραμμίζει ωστόσο τους κινδύνους που υπάρχουν για τη νέα κυβέρνηση, κυρίως όσον αφορά το γεγονός ότι “οι τόσο μεγάλες προσδοκίες μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση και ματαίωση”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε