Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

«Σαρώνουν» το Πακιστάν οι επιδημίες – Τουλάχιστον 18 οι νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 99 κρούσματα χολέρας έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί στις περιοχές του Πακιστάν, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του καλοκαιριού.

Παράλληλα, τα κρούσματα δάγγειου και αιμορραγικού πυρετού, ασθενειών που ενδημούν στο Πακιστάν, έχουν πολλαπλασιασθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Οι πακιστανικές αρχές έχουν καταγράψει 26 κρούσματα αιμορραγικού πυρετού, τρία εκ των οποίων κατέληξαν και πάνω από 1.500 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις δάγγειου, εκ των οποίων 15 θανατηφόρες.

Τα κρούσματα της χολέρας εντοπίσθηκαν στις βαρύτερα δοκιμασμένες από τις πλημμύρες (Σίντχ, Πουντζάμπ, και Χιμπέρ Παχτούνχουα), σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το πακιστανικό υπουργείο Υγείας, με τη βοήθεια τουΠΟΥ και άλλων τοπικών και διεθνών οργανώσεων «συνεργάζονται στενά προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση των ασθενειών, μεταξύ τους και τη χολέρα, και να φροντίσουν τους πληγέντες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΠΟΥ τονίζει πως πάνω από 60 κέντρα ελέγχου της διάρροιας έχουν αρχίσει να λειτουργούν στο Πακιστάν, εκεί όπου θεωρείται πως βρίσκονται οι 46 περισσότερο πληττόμενες ζώνες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε