Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σάρωσε τα πάντα και έβαλε τα… κλάματα ο Πούτιν!

Με τις καταγγελίες για νοθεία να πέφτουν βροχή, όπως και τα δάκρυα χαράς του Πούτιν, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας επιστρέφει στο Κρεμλίνο για την τρίτη προεδρική του θητεία.

Με καταμετρημένο το 98,47 των ψήφων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκεντρώνει 63,9%, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή. Δεύτερος έρχεται ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,18% και τρίτος ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Προχόροφ με περίπου 7,7%.

Ο εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκεντρώνει 6,24% και ο ηγέτης του κόμματος Μια Δίκαιη Ρωσία, Σεργκέι Μιρόνοφ έρχεται τελευταίος με 3,84%. Η συμμετοχή έφτασε στο 64%.

Οι δυτικοί παρατηρητές αναμένεται να δώσουν το μεσημέρι στη δημοσιότητα την έκθεσή τους για το αν υπήρξε νοθεία στις εκλογές της Κυριακής. Οι απεσταλμένοι του ΟΟΣΑ, πάντως, δεν έκρυψαν τις επιφυλάξεις τους για την διαδικασία στα πρώτα της στάδια.

Η αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά καταγγέλλοντας νοθεία.

Μέλη της αντιπολίτευσης και παρατηρητές υποστήριξαν ότι κατέγραψαν εκτεταμένες παρατυπίες, όπως κάλπες που ήταν γεμάτες από πριν. Οργανώσεις ανέφεραν ότι οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν σε εκλογικά τμήματα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Η οργάνωση GOLOS, η οποία χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι καταγράφηκαν πάνω από 5.000 παρατυπίες στην διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

‘Εβαλε τα κλάματα ο Πούτιν… γιορτάζοντας το θρίαμβο! Δείτε το video

Εκλογές στη Ρωσία: Καταγγελίες για νοθεία

Ρωσία: Γυμνόστηθη διαμαρτυρία σε εκλογικό τμήμα- Δείτε ΦΩΤΟ

Πούτιν: «Καμικάζι ο Παπαδήμος»

Πούτιν: “Δεν ξέρω αν θα μείνω πάνω από 20 χρόνια στην εξουσία”

Απέτρεψαν την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν!

Πούτιν: O “κατάσκοπος” που έγινε Πρόεδρος με τα 1000 πρόσωπα- BINTEO

«Μπράβο σας που κλέψατε τα πυρηνικά μυστικά των ΗΠΑ!»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε