Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σαρρής: οι Ρώσοι δεν μπορούν να βοηθήσουν με δάνειο

Σαρρής: οι Ρώσοι δεν μπορούν να βοηθήσουν με δάνειο

Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής ως προς το τι περιμένει η Κύπρος από την Ρωσία. Ξεκαθάρισε ότι οι Ρώσοι δεν μπορούν να βοηθήσουν με δάνειο και πως αναζητούνται άλλοι τρόποι για βοήθεια είτε σε επίπεδο τραπεζών είτε σε επίπεδο ενέργειας

Οι επαφές του κ. Σαρρή σήμερα περιλαμβάνουν συναντήσεις με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, αλλά όπως είπε ίσως και με τον υπουργό Οικονομικών.
Τόνισε πως η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη, καθώς δεν υπάρχει χρόνος και έτσι ως το βράδυ θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει ποια μπορεί να είναι η βοήθεια από Ρωσία.
Αποκλείοντας τον δανεισμό ο κ. Σαρρής μιλώντας στο ΡΙΚ μίλησε για επαφές μέσω των οπίων αναζητούνται επιχειρηματικοί τρόποι στήριξης είτε με αγορά πακέτων μετοχών των τραπεζών, είτε σε ενεργειακό επίπεδο.
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου πάντως αν και δήλωσε αισιόδοξος τόνισε ότι το κλίμα που συνάντησε συμπυκνώνεται στη φράση πως οι Ρώσοι ένιωσαν προδομένοι.

Διαβάστε επίσης:

Νέο σοκ στην Κύπρο – Απαιτεί ξανά κούρεμα στις καταθέσεις και κάτω των 100.000 ευρώ η τρόικα

Προσυμφωνημένο το «κούρεμα» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό έγγραφο Σόιμπλε

Τραγικές στιγμές ζουν στην Κύπρο – Χωρίς λεφτά τα ΑΤΜ και χωρίς πιστωτικές οι κάτοικοι – Εκβιάζουν τη χώρα με κούρεμα καταθέσεων ή χρεοκοπία

Γιατί “πέθανε” στο γέλιο η επικεφαλής της Τρόικας;

IIF: 20 δισ οι καταθέσεις των ξένων στις τράπεζες της Κύπρου!

“Μόνο οι παραλίες θα μείνουν στην Κύπρο ως πηγή εισοδήματος”, προβλέπει ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε