Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σε 10-20 χρόνια (κι αν) θα ξανακατοικηθεί η Φουκουσίμα!

ΦΩΤΟ REUTERS

Κάθε μέρα που περνά είναι και μια παραδοχή της ολιγωρίας των Ιαπώνων να διαχειριστούν την πυρηνική κρίση.

Χθες «βάφτισαν» τη Φουκουσίμα «νέο Τσερνόμπιλ» και σήμερα παραδέχτηκαν ότι η περιοχή γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό δεν είναι κατοικήσιμη και ούτε πιστεύεται πως θα είναι για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια! Που σημαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν εξαιτίας της ραδιενέργειας να αφήσουν πίσω τα σπίτια και τις ζωές τους, δύσκολα θα επιστρέψουν εκεί!

«Δε θα μπορεί να ζήσει κανείς εκεί προς το παρόν. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 10 με 20 χρόνια», δήλωσε ο Κενίτσι Ματσουμότο, σύμβουλος της κυβέρνησης.

Αρχικά ο Ματσουμότο είπε ότι μετέφερε δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε μαζί τους νωρίτερα στην κατοικία του, σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρακτορεία Jiji και Kyodo και το τηλεοπτικό κανάλι TBS.

Στη συνέχεια όμως –ίσως και φοβούμενοι στην κυβέρνηση το πολιτικό κόστος και την μεγαλύτερη ζημιά στο προφίλ του πρωθυπουργού- ο σύμβουλος διευκρίνισε ότι πρόκειται για δικές του δηλώσεις και ότι ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε για να του επισημάνει το θέμα. «Ο πρωθυπουργός συμμερίζεται ενδεχομένως την άποψη αυτή αλλά δεν είπε κάτι σχετικό», εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι ανεκδιήγητοι! Θέλουν να θέσουν σε λειτουργία και άλλον πυρηνικό αντιδραστήρα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε