Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε 129 απολύσεις προχώρησε η El Pais

Σε 129 απολύσεις προχώρησε η El Pais
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.11.2012 | 20:11

Η μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα προχώρησε σε απολύσεις 129 εργαζομένων...

"Είμαι στον κατάλογο. Το προφίλ μου στο Διαδίκτυο και η καριέρα μου είναι ανεπαρκείς", γράφει ο Ραμόν Λόμπο στο λογαριασμό του στο Twitter.Πρόκειται για μια από τις μεγάλες "πένες" που συμπεριλήφθηκε στους 129 εργαζόμενους της μεγαλύτερης ισπανικής εφημερίδας, της El País, οι οποίοι εκλήθησαν από σήμερα να υπογράψουν ότι έλαβαν γνώση της διαδικασίας απόλυσής τους.

Η Ελ Παΐς, που ιδρύθηκε το 1976 κατά τη διάρκεια της μετάβασης στη δημοκρατία μετά το θάνατο του Φράνκο, και ανήκει στον μεγαλύτερο όμιλο των ισπανικών μμε, τον "Prisa", ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσής της το οποίο περιελάμβανε 149 περικοπές θέσεων εργασίας --σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού της δυναμικού που αποτελείται από 466 εργαζόμενους-- από τους οποίους η πλειοψηφία θα απολυθεί και θα υπάρξει πρόωρη συνταξιοδότηση για τους άνω των 59 ετών.

"Το κοινωνικό πρόγραμμα των 129 απολύσεων έχει τεθεί σε ισχύ", επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ομίλου της εφημερίδας, Μανουέλ Γκονθάλεθ.

"Η διοίκηση έχει επιφορτίσει συμβολαιογραφικά γραφεία να τους καλέσουν σταδιακά. Πενήντα δυο δημοσιογράφοι πρέπει να υπογράψουν στη Μαδρίτη. Και από αύριο εκείνοι που εργάζονται έξω από τη Μαδρίτη", είπε, προσθέτοντας ότι η διεύθυνση συνέταξε μόνη της τον κατάλογο αυτών που θα απολυθούν.

"Το κριτήριο είναι γενικό: μείωση του αριθμού των συντακτών, επειδή δεν έχουν το Διαδικτυακό προφίλ ενώ εργάζονται καθημερινά στο διαδίκτυο", τονίζει ο Μανουέλ Γκονθάλεθ.

Οι δημοσιογράφοι της Ελ Παΐς έκαναν την περασμένη εβδομάδα τριήμερη απεργία για να διαμαρτυρηθούν κατά του κοινωνικού προγράμματος, και διαδήλωσαν την Τρίτη έξω από τα γραφεία της εφημερίδας της Μαδρίτης κραδαίνοντας πανό ένα από τα οποία επέκρινε δριμύτατα "το αξιοθρήνητο πρόγραμμα".

"Με κάλεσαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την Κυριακή: "θα πρέπει να παρουσιαστείτε"…για να μου κοινοποιήσουν την απόλυσή μου. Μετά από 17 χρόνια, είμαι ένας αριθμός, γράφει με πικρία ο Μανουέλ Κουέγιαρ στο λογαριασμό του στο Twitter, άλλο ένα μεγάλο όνομα που εξαφανίζεται από την εφημερίδα μαζί με τους Χοσέ Γιόλντι και Χαβιέρ Μαρτίνεθ Λάθαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισπανία: Η El Pais "κόβει" θέσεις και μισθούς

   Διαδώστε αυτό το άρθρο