Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σε ”αναμμένα κάρβουνα” ο Τραμπ – Καταθέτει ο γαμπρός του για τις σχέσεις με την Ρωσία

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Στις επιτροπές του Κογκρέσου θα καταθέσει ο γαμπρός και στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Τζάρεντ Κούσνερ θα βρεθεί αύριο της επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας
 

Ο συνήγορός έκανε επίσης ότι την Τρίτη θα καταθέσει και στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Θα ερωτηθεί σχετικά με τις επαφές με Ρώσους κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ανάμεσά τους ο διοικητής μεγάλης ρωσικής τράπεζας, ο πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον και μία ρωσίδα δικηγόρος που συνάντησε ο μεγάλος γιος του Ντόναλντ Τραμπ και ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας τον Ιούνιο 2016.

«Θέλουμε να μάθουμε εάν αυτές οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και αν υπάρχουν και άλλες», δήλωσε ο Ανταμ Σιφ, δημοκρατικός της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Χωρίς αμφιβολία, θα πρόκειται για την πρώτη από σειρά συναντήσεων», είπε.

Ο νέος διευθυντής ενημέρωσης του Λευκού Οίκου Αντονι Σκαραμούτσι εξέφρασε, με δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, την επιθυμία να είναι «η τελευταία φορά που θα είναι υποχρεωμένος να μιλήσει για την Ρωσία».

Οσο για τον Ντόναλντ Τζούνιορ και τον Πολ Μάναφορτ, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του καμπάνιας, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την επιτροπή δικαιοσύνης της Γερουσίας για να δώσουν την δική τους εκδοχή των γεγονότων στους γερουσιαστές.

Και οι δύο διαπραγματεύονται για να δώσουν στην επιτροπή κάθε έγγραφο σχετικό με τις επαφές τους με την Ρωσία και για να καθορίσουν τις παραμέτρους της κατάθεσής τους ενώπιον της επιτροπής, αρχικά ιδιωτικά, πριν από μία ενδεχόμενη δημόσια ακρόαση, σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο μελών της επιτροπής, του ρεπουμπλικανού Τσακ Γκράσλεϊ και της δημοκρατικής Νταϊάν Φάινστάιν.

Μία συνεδρίαση για την Ρωσία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη στην επιτροπή Δικαιοσύνης, αλλά η συμμετοχή των δύο ανδρών που έχουν προσκληθεί δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η επιτροπή μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη για τους αναγκάσει να παρευρεθούν.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε