Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε δίκη επειδή έκαψε το Κοράνι live στο internet

Στο βίντεο που διαρκεί περίπου μια ώρα, ο άνδρας που φορά μια μάσκα διαβόλου, σκίζει αρχικά μια σελίδα από το Κοράνι.

Ενας άνδρας που ανέβασε στο Ιντερνετ ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι καίει αντίγραφο του Κορανίου, του ιερού βιβλίου των Μουσουλμάνων, και μετά ουρεί τις στάχτες του βιβλίου, θα προσαχθεί σε δίκη στο Στρασβούργο (ανατολική Γαλλία) για αναμόχλευση θρησκευτικού μίσους, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Ο 30χρονος δράστης που μένει στο Μπισχέιμ κοντά στο Στρασβούργο ανακρίθηκε ήδη χθές Δευτέρα.

Το βίντεό του, που επί πολλές εβδομάδες ήταν ανεβασμένο στο web-tv προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην μουσουλμανική κοινότητα του Στρασβούργου όπου ο Αμπνελαζίζ Σουκρί, επικεφαλής του μεγάλου τεμένους ειδοποίησε τις αρχές και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας.

Στο βίντεο που διαρκεί περίπου μια ώρα, ο άνδρας που φορά μια μάσκα διαβόλου, σκίζει αρχικά μια σελίδα από το Κοράνι, την κάνει σαίτα-αεροπλανάκι και την πετά πάνω σε δύο γυάλινα ποτήρια αναπαριστώντας με τον τρόπο αυτό τα δύο αεροπλάνα που έπεσαν στους Δίδυμους Πύργους στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Στη συνέχεια καίει αυτή τη σελίδα και τις άλλες του ιερού βιβλίου των Μουσουλμάνων με τη βοήθεια αλκοόλ και καταλήγει ουρώντας μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα όπου υπάρχουν οι στάχτες του καμένου βιβλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε