Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε δίκη πολίτης γιατί είπε βλάκα τον... πρόεδρο!

Σε δίκη πολίτης γιατί είπε βλάκα τον... πρόεδρο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.02.2012 | 16:28
Πρώτη δημοσίευση: 01.02.2012 | 16:28

Κατηγορήθηκε για “κοινή οχληρία”. Ενώ περνούσε με το αμάξι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του φώναξε “βλάκα πρόεδρο παραιτήσου”.

 Δεν παραδέχθηκε ενοχή ο πολίτης, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της «κοινής οχληρίας», επειδή, μετά την φονική έκρηξη στην ναυτική βάση στο Μαρί, φέρεται να εξύβρισε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημκρατίας Δ. Χριστόφια. Κατόπιν αυτού η δίκη του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ορίστηκε για τις 5 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πολίτης, ενώ οδηγούσε το όχημά του έβγαλε το κεφάλι από το παράθυρο και απευθυνόμενος προς το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φώναξε «βλάκα πρόεδρε παραιτήσου» και συνεπεία αυτού «προκάλεσε ενόχληση στο κοινό».

    Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ανέφερε ότι θα αποστείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ζητώντας την αναστολή της ποινικής δίωξης, διότι από το μαρτυρικό υλικό δεν τεκμηριώνεται το αδίκημα της «κοινής οχληρίας».

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπάρχουν τρεις μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη της προεδρικής φρουράς και ο τρίτος είναι ο εξεταστής της υπόθεσης.

    Είναι η πρώτη φορά που πολίτης παρουσιάζεται στο Δικαστήριο, επειδή προκάλεσε οχληρία σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εκκρεμούν άλλες δύο παρόμοιες υποθέσεις σε βάρος άλλων πολιτών κατά την με την περίοδο των κινητοποιήσεων, μετά την τραγωδία στο Μαρί, έξω από το προεδρικό μέγαρο.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο