Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Σαρκοζί

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Σαρκοζί
Νικολά Σαρκοζί ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.12.2009 | 21:58
Πρώτη δημοσίευση: 08.12.2009 | 21:58

Οι πολίτες της Γαλλίας φαίνεται πως δεν είναι ικανοποιημένοι από τις όποιες μεταρρυθμίσεις.

Στα χαμηλότερα ποσοστά από την εκλογή τους το 2007 βρίσκεται η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί (39%) και του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν (44%), σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό του εβδομαδιαίου περιοδικού Paris-Match που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη.
Στο ερώτημα "εγκρίνετε ή δεν εγκρίνετε τη δράση του Νικολά Σαρκοζί ως προέδρου της Δημοκρατίας", το 39% απάντησε ότι την εγκρίνει, ενώ το 61% δήλωσε ότι την αποδοκιμάζει.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ifop, πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2007. Τη μεγαλύτερη αποδοκιμασία εξέφρασαν οι ερωτηθέντες ηλικίας από 25-34 ετών (74%), οι εργαζόμενοι (73%), οι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (70%) και εκείνοι που δεν διαθέτουν κάποιο πτυχίο (68%). Σε πολιτικό επίπεδο, τα ποσοστά αποδοκιμασίας είναι υψηλότερα μεταξύ των υποστηρικτών της ακροδεξιάς (79%), εκείνων που υποστηρίζουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (84%) και την άκρα αριστερά (80%).
Αναλυτικότερα, η εικόνα του Γάλλου προέδρου χειροτερεύει διαρκώς σε κάθε τομέα, εκτός από την ικανότητα του να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στη χώρα, ένα ποσοστό που αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Η μεγαλύτερη αποδοκιμασία παρατηρείται στο ζήτημα της προάσπισης των συμφερόντων της Γαλλίας στο εξωτερικό.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο