Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε επιφυλακή οι αρχές στην Αλβανία λόγω πλημμυρών

Σε επιφυλακή οι αρχές στην Αλβανία λόγω πλημμυρών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.04.2010 | 09:36
Πρώτη δημοσίευση: 21.04.2010 | 09:36

Εκατοντάδες εκτάρια γης, στην περιοχή Σκόδρας σκεπάστηκαν από τα νερά, λόγω της απελευθέρωσης υδάτων από τις λίμνες των υδροηλεκτρικών σταθμών στον ποταμό Δρίνο.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Σκιπ" των Τιράνων, τα χωράφια της Σκόδρας έχουν πάρει ξανά τη μορφή μεγάλης λίμνης και οι κάτοικοι φόρεσαν ξανά μπότες και επιστρέφουν στις βάρκες, αν και οι επικεφαλής της αλβανικής Επιχείρησης Ηλεκτρικής Ενέργειας (KESH) εμφανίζονται καθησυχαστικοί ως προς τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμύρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα και η ΠΓΔΜ άνοιξε τους φράχτες του Μαύρου Δρίνου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από πλημμύρες η περιοχή της Ντίμπρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Λουζίμ Μπάσα, δήλωσε ότι, όλες οι κρατικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα.Με εντολή του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, συνεδρίασε χθες και η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

Ο κ. Μπάσα ζήτησε την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και τον συντονισμό των ενεργειών των κεντρικών και των τοπικών θεσμών, προκειμένου να υπάρξει άμεση συνδρομή στους κατοίκους της περιοχής, σε περίπτωση που σημειωθούν πλημμύρες.   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο