Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε ισχύ η εκεχειρία (υπό όρους) στη Συρία

Σε ισχύ η εκεχειρία (υπό όρους) στη Συρία

Ώρα 06:00 ξημερώματα της Πέμπτης τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση πυρός στη Συρία. Μένει να δούμε πόσο θα κρατήσει, αφού ήδη η κυβέρνηση Άσαντ έθεσε όρους για να την τηρήσει.

Η Δαμασκός αποφάσισε να συμμορφωθεί με το σχέδιο Ανάν, είπε ότι θα σταματήσει τις επιχειρήσεις κατά των ανταρτών, αλλά προειδοποίησε ότι θα «απαντήσει» σε κάθε «τρομοκρατική» επίθεση που ενδεχομένως να δεχτεί.
Από την πλευρά τους και οι αντάρτες δεσμεύτηκαν να τηρήσουν την εκεχειρία, αλλά αρκεί να κάνει το ίδιος και το καθεστώς Άσαντ.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Κόφι Ανάν, απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για να λήξει ο εμφύλιος και η αιματοχυσία στη Συρία, το καθεστώς Άσαντ έπρεπε να είχε αποσύρει από την Τετάρτη τα στρατεύματά του, πράγμα που δεν έγινε.

Μερικές ώρες πριν από την έναρξη της ισχύος της κατάπαυσης του πυρός, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του καθεστώτος στοίχισαν τη ζωή σε άλλους 25 αμάχους, 10 από τους οποίους σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς της Ραστάν, πόλης της επαρχίας Χομς, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες εδώ και μήνες. Ένας αξιωματικός του στρατού και ο οδηγός του σκοτώθηκαν από πυρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κίνα καλεί τη Συρία να αποσύρει τα στρατεύματα από τις κατοικημένες περιοχές

Πυροβολούν τους πρόσφυγες στα σύνορα!

52 νεκροί στη Συρία μόνο σήμερα – Στο βρόντο η κατάπαυση του πυρός

Ένας εικονολήπτης σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Συρία

“Σοκαρισμένος” ο Κόφι Άναν με την αιματοχυσία στη Συρία

Οι Σύροι αντάρτες δεσμεύονται να τηρήσουν την προθεσμία για κατάπαυση πυρός

Νέο μακελειό στη Συρία – Πάνω από 100 οι νεκροί ανάμεσά τους και άμαχοι

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε