Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να δίνει την εντύπωση ότι η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας περιορίζεται"

`Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να δίνει την εντύπωση ότι η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας περιορίζεται`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.01.2012 | 19:42
Πρώτη δημοσίευση: 30.01.2012 | 19:37

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωοπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τους 27 ηγέτες της ΕΕ, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Κατέβασε τους τόνους για το θέμα της επιτροπείας της Ελλάδας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Οπως είπε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη γερμανική πρόταση, "ούτε η Γερμανία, ούτε άλλο κράτος μέλος, ούτε κανείς επιτρέπεται να δίνει στον κόσμο την εντύπωση ότι η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας περιορίζεται, στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για τη διάσωση του ευρώ".

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπενθύμισε ότι η Τρόικα και η Ομάδα Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ βρίσκονται στην Αθήνα, ανταλλάσσοντας συνεχώς απόψεις με τις ελληνικές Αρχές για την κατάσταση και τόνισε ότι αν αυτή η διαδικασία, η οποία βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, μεταβληθεί, θα έχει τα αντίθετα από το επιθυμητό αποτελέσματα.

«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τους Έλληνες. Στην Ελλάδα βρίσκεται μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων από το εξωτερικό, κάτι το οποίο είναι σκληρό για την κυριαρχία ενός κράτους», δήλωσε ο Μ. Σούλτς, σημειώνοντας ότι είναι φυσιολογικό οι χώρες που παρέχουν βοήθεια να θέλουν να έχουν «λόγο» στη συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. «Είμαι υπέρ της στήριξης της Ελλάδας, αλλά δεν είναι φιλανθρωπία και οι χώρες που βοηθούν δικαιούνται να παρεμβαίνουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Διαβάστε
Τελεσίγραφο στην Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής - "Μαλάκωσαν" οι Γερμανοί μετά την πανευρωπαϊκή κατακραυγή

   Διαδώστε αυτό το άρθρο