Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κιργιστάν – 10 νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρωθυπουργός του Κιργιστάν Ντανιγιάρ Ουσένοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι ολόκληρη η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…..

 

…λόγω των βίαιων συγκρούσεων που σημειώνονται σ’ αυτή τη δημοκρατία της κεντρικής Ασίας μεταξύ μαχητικών οπαδών της αντιπολίτευσης και αστυνομικών.
 
Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και πολλές δεκάδες έχουν τραυματιστεί από τις συγκρούσεις στο Μπισκέκ, την πρωτεύουσα του Κιργιστάν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Akipress του Κιργιστάν, έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι και υπάρχουν αρκετοί νεκροί.
 
Οι συλλήψεις δέκα κορυφαίων αντιπολιτευόμενων πολιτικών, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός και προεδρικός υποψήφιος Αλμαζμπέκ Αταμπαγιάκ, έχουν αυξήσει την ένταση των διαμαρτυριών. Υπάρχουν πληροφορίες ότι άλλοι αντιπολιτευόμενοι ηγέτες κρύβονται.
 
Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ. Η αντιπολίτευση λέει πως δεν ελέγχει πλέον την κατάσταση, γιατί δεν είναι πλέον δυνατό να κατευθύνει τους διαδηλωτές.
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μερικοί διαδηλωτές στο Μπισκέκ έχουν κλέψει όπλα από αστυνομικούς. 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε