Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Εμίλια Ρομάνια

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Εμίλια Ρομάνια

Πενήντα εκατομμύρια ευρώ και κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Εμίλια Ρομάνια αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Ρώμης, κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισε την καταβολή πενήντα εκατομμυρίων ευρώ προς στήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών της Εμίλια Ρομάνια.

Παράλληλα, κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για τις επόμενες εξήντα ημέρες, οι περιφέρειες της Φεράρα, Μόντενα, Μπολώνια και Μάντοβα.

Η οικονομική βοήθεια θα προέλθει από τα ταμεία της Πολιτικής Προστασίας. “Μόνο αν δεν αποδειχθεί επαρκής, και εξαντληθεί και νέος κύκλος βοηθειών από το ταμείο εκτάκτου ανάγκης, θα αποφασιστεί αύξηση των φόρων για τα καύσιμα, ώστε να στηριχθούν με επιπλέον πόρους οι σεισμοπαθείς”, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης Μόντι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, έκανε επίσης γνωστό ότι πρόκειται να “παγώσει” η καταβολή των φόρων εισοδήματος και των υπόλοιπων οφειλών προς το δημόσιο, για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο.

Κατά την επίσκεψή του στο χωριό Σαντ’ Αγκοστίνο, που υπέστη βαρύτατες καταστροφές ο Μάριο Μόντι αποδοκιμάστηκε από ομάδα πολιτών, οι οποίοι φώναξαν επανειλημμένα “vergogna” (ντροπή).

Μέρος των σεισμόπληκτων, μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξέφρασε τον φόβο ότι “το κράτος μπορεί να τους εγκαταλείψει και να μην τους βοηθήσει να ξανασταθούν στα πόδια τους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάνω από 100 οι μετασεισμοί στην Ιταλία – Έφτασαν τις 5.000 οι άστεγοι – Κόσμος

Φονικοί σεισμοί 6 και 5,1 ρίχτερ χτύπηασαν την Ιταλία – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε