Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι νεωτέρας λόγω απεργίας η Ισπανία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η αιφνιδιαστική απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας προκαλεί «έμφραγμα» στην Ισπανία και η κυβέρνηση απειλεί τους απεργούς με φυλάκιση!

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο διεμήνυσε ότι αν κριθεί απαραίτητο, θα παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επιβλήθηκε με στόχο τον τερματισμό της αιφνιδιαστικής απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορία.

«Ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν οι συνθήκες, η κυβέρνηση θα λάβει τη σωστή απόφαση να παρατείνει το μέτρο λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τη θέση όλων των πολιτικών κομμάτων», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η κυβέρνηση του Θαπατέρο κήρυξε 15ήμερη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Σάββατο επιτρέποντας στο στρατό να αναλάβει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και απείλησε τους απεργούς με ποινές φυλάκισης.

Η αιφνιδιαστική απεργία για τις αλλαγές του εργασιακού ωραρίου ξεκίνησε την Παρασκευή και προκάλεσε χάος στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Προκάλεσε επίσης «μαύρη τρύπα» στην οικονομία, καθώς σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε κόστισε στην ισπανική οικονομία περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, ως διαφυγόντα κέρδη από τον τουρισμό. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η Ισπανία, μετά τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, είναι ο τρίτος πλέον πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός, παγκοσμίως.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε