Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σε κινητοποιήσεις και οι Ιταλοί γιατροί – Κινδυνεύουν 12.000 θέσεις εργασίας

Σε κινητοποιήσεις και οι Ιταλοί γιατροί – Κινδυνεύουν 12.000 θέσεις εργασίας

Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρούν οι ιταλοί γιατροί που εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RAI, μέχρι το τέλος του χρόνου εξαιτίας των περικοπών της κυβέρνησης Μόντι κινδυνεύουν να χαθούν δώδεκα χιλιάδες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων σχεδόν τέσσερις χιλιάδες στην περιφέρεια της Ρώμης.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται επίσης οι περιφέρειες της Νάπολης και της Σικελίας από την στιγμή που χωρίς την συμβολή των «έκτακτων, εποχικών γιατρών» δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις τους σε κύριας σημασίας τομείς, όπως και των «πρώτων βοηθειών».

Σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ρώμης στο «πρώτων βοηθειών», σε σύνολο δεκαοκτώ γιατρών, δέκα εργάζονται με ετήσια συμβόλαια, που σε ενάμιση μήνα είναι πολύ πιθανό να λήξουν χωρίς ανανέωση.

Σε τομείς καρδιολογίας, οι μη μόνιμοι γιατροί, ξεπερνούν το 90%.

Αιτία της συρρίκνωσης, εκτός από τις περικοπές της κεντρικής κυβέρνησης της Ρώμης στις χρηματοδοτήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κακοδιαχείριση και τα σκάνδαλα σπατάλης και υπεξαιρέσεων των ιταλικών περιφερειών.

Η Σικελία, η Καμπανία (με πρωτεύουσα την Νάπολη), το Πεδεμόντιο με κύρια πόλη το Τορίνο, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ρώμης –το Λάτσιο– αναγκάζονται σε συνεχείς μειώσεις των προϋπολογισμών, για να προσπαθήσουν να περιορίσουν το έλλειμμά τους.

Για το 2013, η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού ενέκρινε επίσης μεγάλες περικοπές στις κλίνες των δημόσιων νοσοκομείων: η αναλογία θα μειωθεί από 4,7 σε 3,7 ανά χιλίους κατοίκους δηλαδή συνολικά κατά είκοσι χιλιάδες κλίνες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε