Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σε κλοιό καύσωνα και η Κύπρος

Σε κλοιό καύσωνα και η Κύπρος

Νέα άνοδο σημειώνει από σήμερα ο υδράργυρος στην Κύπρο, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή, περίπου επτά βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το αίσθημα δυσφορίας θα παραμείνει αυξημένο λόγω και των υψηλών ποσοστών υγρασίας. Στις παράλιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή, ωστόσο και εκεί θα υπάρχουν αυξημένα επίπεδα υγρασίας.

Το ίδιο σκηνικό καιρού αναμένεται και τις επόμενες δύο ημέρες, με την θερμοκρασία να φτάνει και τους 43 βαθμούς, ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί, σύμφωνα με την Μετεωρορολογική Υπηρεσία από την Πέμπτη.

Αυξημένη η ζήτηση ρεύματος

Αυξημένη λόγω καύσωνα αναμένεται να είναι σήμερα η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Οπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Διαχειριστής του συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας Χρίστος Χριστοδουλίδης, σήμερα η ζήτηση αναμένεται να ανέλθει στα 900 με 950 μεγαβάτ, που είναι η μεγαλύτερη για φέτος. Την Παρασκευή η ζήτηση ήταν 890 μεγαβάτ.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η διαθέσιμη ικανότητα παραγωγής είναι γύρω στα 1150 μεγαβάτ, και υπάρχει εφεδρεία 200 με 250 μεγαβάτ. Ταυτόχρονα επανέλαβε την έκκληση στο κοινό για εξοικονόμηση ενέργειας.

Καμίνι – Στους 43 το θερμόμετρο – Αίσθηση 50(!) βαθμών στην Αθήνα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε