Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε κόκκινο συνεγερμό η Γαλλία για τoυς υπηκόους της σε Μάλι, Μαυριτανία και Νίγηρα

Η Γαλλία κάλεσε τους υπηκόους της στις χώρες του Σαχέλ “να επαγρυπνούν” καθώς “καμία περιοχή δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής”, μετά την απαγωγή και το θάνατο στο Νιαμέι του Νίγηρα δυο γάλλων ομήρων.

Το υπουργείο συνιστά “στους γάλλους υπηκόους να επαγρυπνούν και να επιδείξουν σύνεση περισσότερο από κάθε άλλη φορά” σε τρεις χώρες του Σαχέλ:Μαυριτανία, Μάλι και Νίγηρα.

“Απέναντι στην τρομοκρατική απειλή στις χώρες αυτές, καμία περιοχή δεν μπορεί να θεωρείται πλέον ασφαλής”, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Το υπουργείο ζήτησε από τους Γάλλους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στην περιοχή και να ενημερώνονται για τις ταξιδιωτικές οδηγίες από τις ιστοσελίδες των πρεσβειών της Γαλλίας στις χώρες αυτές.

Δυο 25χρονοι Γάλλοι, ο ένας εκ των οποίων μετέβη στηο Νίγηρα για να επισκεφθεί τον άλλον που επρόκειτο να παντρευτεί στην χώρα αυτή στην οποία ζούσε, απήχθησαν την Παρασκευή το βράδυ σε εστιατόριο του Νιαμέι από ενόπλους που τους οδήγησαν στα σύνορα με το Μάλι.

Οι δυο Γάλλοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια κοινής στρατιωτικής επιχείρησης δυνάμεων της Γαλλίας και του Νίγηρα. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Αμυνας, εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε