Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σε μυστική σύσκεψη αργά το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι του πρωθυπουργού αποφασίστηκε η πώληση των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Σε μυστική σύσκεψη αργά το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι του πρωθυπουργού αποφασίστηκε η πώληση των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

– Η συμφωνία κλείδωσε με ένα τηλεφώνημα
– Συνεδριάζει το ΤΧΣ για να αποφασίσει ποιός θα πάρει τα υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών
– Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι την Τρίτη θα λειτουργήσουν κανονικά
– Ο  Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη συμφώνησαν να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
– Στουρνάρας: “Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα”

Σε μια σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη το βράδυ υπο τον Αντώνη Σαμαρά αποφασίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα διασφαλισθούν τα υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος εκτός από τον πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Φώτης ΚΟυβέλης, ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, και Ιο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η συμφωνία κλείδωσε με ένα τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά στον Πρόεδρο της Κύπρου και μάλιστα η Κυπριακή Προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Ελλάδα προσπαθώντας έτσι να απαντήσει σ εκείνους που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν στέκεται δίπλα στην Κύπρο αυτές τις δύσκολες ώρες.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το ΤΧΣ στην Αθήνα για να αποφασίσει ποιος θα πάρει τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν ότι την Τρίτη θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι “ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου”.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, “με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα”.

“Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ταυτόχρονα, τη ρύθμιση του ζητήματος των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ανακοίνωσε και η κυπριακή Προεδρία.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, “σε σημερινή επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκε η ρύθμιση του ζητήματος της αποξένωσης των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών, με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους, με σημαντικό όφελος για την κυπριακή πλευρά”.

Όπως επισημαίνεται, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος και επιθυμεί να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου μέχρι την οριστική διευθέτηση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα”.

“Τα πραγματικά γεγονότα απαντούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Eλληνικής Kυβέρνησης έναντι της Κύπρου. Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι’ αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του”, καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμαράς – Αναστασιάδης συμφώνησαν να απορροφηθούν από ελληνικές τράπεζες τα υποκαταστήματα των κυπριακών

Ποιοί πελάτες της Λαϊκής Τράπεζας ”κλαίνε” τα λεφτά τους

Μόνο όχι εισπράττει η Κύπρος από τους εταίρους της – Η τρόικα απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου Αναστασιάδη
 

Τελεσίγραφο Μέρκελ προς Κυπρίους: “Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας!”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε