Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σε νέα εγχείρηση θα υποβληθεί ο Τσάβες

Σε νέα εγχείρηση θα υποβληθεί ο Τσάβες

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα μπει στο χειρουργείο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Οπως ο ίδιος ανακοίνωσε, την Παρασκευή θα πάει στην Κούβα, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση “την Δευτέρα ή την Τρίτη” για μια “κυτταρική αλλοίωση” στο ίδιο σημείο του σώματός του απ’ όπου τον Ιούνιο του 2011 του είχε αφαιρεθεί ένας καρκινικός όγκος.

Κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου, που μεταδόθηκε απ’ ευθείας απο ραδιόφωνο και τηλεόραση, ο Τσάβες δήλωσε οτι θα αναχωρήσει την Παρασκευή για την Αβάνα, για να υποβληθεί σε “προπαρασκευαστικές εξετάσεις” πριν “την χειρουργική επέμβαση που θα γίνει τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη”.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα ταξιδέψει με μια ομάδα αξιωματούχων “για να παραμείνει σε συνεχή επαφή ολες τις ημέρες” και ότι η παραμονή του στην Κούβα θα διαρκέσει “αρκετές ημέρες”, ελπίζοντας ότι θα είναι “οι λίγότερες δυνατές”.

Προηγουμένως, το Κοινοβούλιο έδωσε την έγκρισή της στον Πρόεδρο να εγκαταλείψει τη χώρα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ημερών.

Ο Τσάβες ευχαρίστησε επίσης σήμερα το λαό της Βενεζουέλας και τους ηγέτες της περιοχής για τα μηνύματα υποστήριξης που έχει λάβει.

Ο Βενεζουελάνος πρόεδρος, στην εξουσία από το 1999, έχει δηλώσει ότι έχει θεραπευτεί από τον καρκίνο που διαγνώστηκε το 2011 και για τον οποίο έχει ήδη υποβληθεί σε εγχείριση. ‘Εχει επιβεβαιώσει επίσης την πρόθεσή του να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές στις 7 Οκτωβρίου, για μια νέα εξαετή θητεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε