Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σε οριακή κατάσταση η Νάπολη εξαιτίας των σκουπιδιών

Περισσότεροι απο 1.600 τόνοι σκουπιδιών παραμένουν στους δρόμους. Λύση υπόσχεται ο Μπερλουσκόνι.

Πάνω από 1.600 τόνοι σκουπιδιών, παραμένουν στους δρόμους της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου, κυρίως στις περιοχές εκτός ιστορικού κέντρου. Ο πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεσμεύτηκε να εγκρίνει ειδικό νομοθετικό διάταγμα, κατά το υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης, το οποίο θα πρέπει να προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα.

“Μιλάμε για αναλυτική, σφαιρική αντιμετώπιση του όλου θέματος”, δήλωσε η υπουργός περιβάλλοντος Στεφάνια Πρεστιτζιάκομο, η οποία συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις.

“Πίσω από τις πυρπολήσεις σκουπιδιών, κρύβεται το οργανωμένο έγκλημα της τοπικής μαφίας, της Καμόρρα. Η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει αμέσως”, δήλωσε, από την μεριά του, ο Ντε Ματζίστρις.

Τα κύρια προβλήματα που συναντά ο “Καβαλιέρε”, προέρχονται από την Λέγκα του Βορρά, η οποία δεν θέλει, σε καμία περίπτωση, να μεταφερθεί, μέρος των σκουπιδιών ,σε χωματερές και εγκαταστάσεις καύσης που βρίσκονται στους βόρειους νομούς της χώρας.

“Δεν θα δεχθούμε απάτες, είμαστε έτοιμοι να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα”, δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για την απλούστευση των νόμων, Ρομπέρτο Καλντερόλι, από τα κύρια στελέχη της Λέγκα.

Ο “μίστερ τιβί”, προσπαθεί να πείσει τον ηγέτη της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσσι, ότι πρέπει να υπερισχύσει το αίσθημα εθνικής αλληλεγγύης, λόγω και της κρισιμότητας του όλου προβλήματος. Το κλίμα, όμως, στο εσωτερικό της κυβέρνησης, παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πλέον, κάνουν αναφορά, στον κίνδυνο επιδημίας, λόγω και της συνεχούς ανόδου της θερμοκρασίας. Οι τουρίστες, άρχισαν να ακυρώνουν τις επισκέψεις τους στην μεγαλούπολη του ιταλικού Νότου, ενώ, σε πολλές περιοχές, οι κάτοικοι, δεν αφήνουν τα παιδιά να κατέβουν να παίξουν στο δρόμο και ζουν αμπαρωμένοι μέσα στα σπίτια, με τα παράθυρα, συνεχώς κλειστά.

Τα απορριμματοφόρα, εκτελούν τις διαδρομές τους, συνοδευόμενα από αυτοκίνητα της αστυνομίας, που τα προστατεύουν από επιθέσεις οργισμένων πολιτών, αλλά και τυχόν σαμποτάζ του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο θα ήθελε να συνεχίσει να ελέγχει όλες τις παράνομες χωματερές.

Σε μια κατάσταση, τέλος, στην οποία, το όριο ανάμεσα σε δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων και παράνομες βλέψεις της Καμόρρα, μοιάζει συχνά δυσδιάκριτο και αρκετά υποκειμενικό, οι πυρπολήσεις σωρών σκουπιδιών, την περασμένη νύχτα, ξεπέρασαν τις τριάντα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε