Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε πλειστηριασμό το παπούτσι που “έχασε” η αυστραλή πρωθυπουργός!

Η είδηση της φυγάδευσης της πανικόβλητης Τζούλια Γκίλαρντ κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου, ενώ οι Αβορίγινες κράτησαν ως “λάφυρο” το παπούτσι που έχασε η πρωθυπουργός και, όπως λένε, θα το βγάλουν σε πλειστηριασμό.

Ηγέτες των Αβοριγίνων προειδοποίησαν ότι θα συνεχιστούν οι δυναμικές διαδηλώσεις τους, προκειμένου να ικανοποιηθεί σειρά αιτημάτων τους από την αυστραλιανή Πολιτεία. Το κύριο αίτημά τους είναι η υπογραφή ειδικής συνθήκης μεταξύ των Ιθαγενών και της αυστραλιανής Πολιτείας.

Την ίδια στιγμή, άλλοι Αβοριγίνες -φερόμενοι επίσης ως ηγέτες των ιθαγενών- υποστήριξαν ότι αυτοί που προκάλεσαν τα θλιβερά επεισόδια την Ημέρα της Αυστραλίας, σε βάρος της πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι μια “μικρή μειοψηφία” που δεν εκπροσωπεί κανέναν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ, φυγαδεύτηκαν από διπλανή πόρτα εστιατορίου της Καμπέρας όπου είχαν παγιδευτεί από Αβορίγινες διαδηλωτές που εξαγριωμένοι κτυπούσαν τις τζαμαρίες και φώναζαν “ντροπή” και “ρατσιστές”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελευταία στιγμή γλίτωσε το λιντσάρισμα η πρωθυπουργός της Αυστραλίας! – video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε