Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σε πλήρη ύφεση ο καρκίνος στον πρώην πρόεδρο Λούλα

Μετά τον εντοπισμό του καρκίνου τον περασμένο Οκτώβριο ο Λούλα υποβλήθηκε σε τρεις κύκλους χημειοθεραπείας και 33 συνεδρίες ραδιοθεραπείας.

Ο καρκίνος στο λάρυγγα που είχε προσβάλει τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, 66 ετών, γνώρισε «πλήρη ύφεση», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζουζέ Κρισπινιάνου, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ινστιτούτο Σιουδαδάνια, το οποίο έχει ιδρύσει ο πρώην ηγέτης της λατινοαμερικάνικης χώρας.

«Οι εξετάσεις της πυρηνικής μαγνητικής τομογραφίας και οι λαρυγγοσκοπικές εξετάσεις κατέγραψαν την απουσία ορατού όγκου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συρολιβανέζικο νοσοκομείο του Σάου Πάουλου όπου νοσηλεύτηκε ο πρώην πρόεδρος (2003-2010).

Οι εξετάσεις που έγιναν σήμερα κατέδειξαν «μόνο μια ελαφρά φλεγμονή στις περιοχές του οργανισμού που υποβλήθηκαν σε ραδιοθεραπεία», ανέφερε το νοσοκομείο.

Ο Λούλα, ο πρώτος πολιτικός της κεντροαριστεράς που αναδείχθηκε στο ύπατο αξίωμα στη Βραζιλία, εγκατέλειψε το αξίωμα μετά από δύο θητείες τον Δεκέμβριο του 2010 με την δημοτικότητά του να βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό, στο 80%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε