Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε πολικό ψύχος και υπό πρωτοφανείς συνθήκες ασφαλείας η σύνοδος κορυφής του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν

Σε πολικό ψύχος και υπό πρωτοφανείς συνθήκες ασφαλείας η σύνοδος κορυφής του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν
Ο διάλογος του Γ.Παπανδρέου με τη Χίλαρι Κλίντον για την ελληνική οικονομία και η συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου και η πρόσκληση στο Μεντβέντεφ.
 

Το θερμόμετρο στην Αστανά, πρωτεύουσα του Καζακστάν, δεν λέει να ξεκολλήσει από τους – 15 βαθμούς Κελσίου, και τα δάχτυλα των χιλιάδων ανδρών ασφαλείας που προστατεύουν τους πολιτικούς ηγέτες μοιάζουν περισσότερο σε φυσική προέκταση της σκανδάλης των αυτόματων όπλων τους παρά σε ανθρώπινα μέλη.
Η λέξη ”δρακόντεια” δεν περιγράφει επαρκώς τα μέτρα ασφαλείας,όπου ακόμα και οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου έμειναν για 24 ώρες χωρίς τα κινητά τους και συνεπώς τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως ήταν χωρίς ανταπόκριση για τις συναντήσεις των πολιτικών ηγετών.

O κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον κάλεσε να έρθει μέσα στο 2011 στην Ελλάδα πρόσκληση την οποία ο κ.Μεντβέντεφ αποδέχθηκε.
    Στη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ελληνική οικονομία, με το Ρώσο πρόεδρο να εκφράζεται με θετικά λόγια για την πορεία της. Επίσης, τονίστηκε και η διάθεση περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στα οικονομικά, ενεργειακά, αμυντικά ζητήματα καθώς και σε εκείνα των διμερών σχέσεων.
    Τέλος, έγινε αναφορά στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ενώ θετική ήταν, και από τις δύο πλευρές, η αποτίμηση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Λισαβόνα.
 

Ο έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη Χίλαρυ Κλίντον, η οποία του μίλησε με θερμά λόγια, παρά το ψύχος,για την ελληνική οικονομία.
“Οι Η.Π.Α παρακολουθούν την κατάσταση της Ελλάδας,τα πάτε πολύ καλά” είπε η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών στο Γιώργο Παπανδρέου,μόλις 2 εβδομάδες μετά την παρέμβαση που είχε κάνει και ο Ομπάμα για την οικονομία μας.
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου συνομίλησε και με τον Χ.Βαν Ρομπέι,πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου,με τον πρόεδρο της Αυστρίας,με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Μ.Βρετανίας και με άλλους ηγέτες εκτός από την κυρία Μέρκελ,αφού οι δρόμοι τους δεν έχουν ακόμα συναντηθεί και όχι γιατί δεν έχει λειώσει ο πάγος μεταξύ τους.
 
Ο έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στη σύνοδο κορυφής τόνισε την ανάγκη ελέγχου και μείωσης των εξοπλισμών ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για τη φτώχεια την εκπαίδευση και την πράσινη ανάπτυξη,ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας δικτύου για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε