Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Σε πολιτικό αδιέξοδο η Ολλανδία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Φιλελεύθεροι, ακροδεξιοί και Χριστιανοδημοκράτες δεν τα βρίσκουν για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού και η Ολλανδία παραμένει σε πολιτικό αδιέξοδο.

«Είναι αδύνατον να σχηματιστεί ένας κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ φιλελεύθερων, άκρας Δεξιάς και Χριστιανοδημοκρατών», εκτίμησε ο Φιλελεύθερος γερουσιαστής, Ούρι Ρόζενταλ που έχει επιφορτιστεί από την βασίλισσα της Ολλανδίας, Βεατρίκη να εξετάσει τις πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA) του απερχόμενου πρωθυπουργού Ζαν Πέτερ Μπαλκενέντε, που καταλαμβάνουν 24 έδρες δεν βλέπουν να υπάρχει θέση γι αυτούς σε έναν τέτοιο συνασπισμό, δήλωσε ο Ρόζενταλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τη Βασίλισσα.

Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου το κόμμα VVD του Μαρκ Ρούτε ήρθε πρώτο και καταλαμβάνει 31 έδρες στην 150μελή Βουλή και το αντιισλαμικό PVV τρίτο με 24 έδρες. Οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ολλανδία μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες ίσως και μήνες, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε