Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Σε πύρινο κλοιό Κύπρος, Ισπανία, Κροατία – Εκκενώνονται περιοχές και χωριά

REUTERS
REUTERS
Αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί, λόγω των ισχυρών ανέμων, η μία από τις τρεις μεγάλες πυρκαγιές που τέθηκαν υπό έλεγχο κατά την διάρκεια της νύχτας, στην Λεμεσό της Κύπρου. Ανεξέλεγκτες μαίνονται οι φωτιές στα Κανάρια Νησιά, αλλά και την Κροατία.
Αξιωματικός της πυροσβεστικής δήλωσε ότι οι φλόγες απειλούν άμεσα το χωριό Βουνί, 30 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού και δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομία να μεριμνήσει για την εκκένωσή του.
Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Κροατία
 
Εκτός ελέγχου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στα Κανάρια Νησιά, στην Ισπανία,με περισσότερους από 4.000 κατοίκους να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στην Γκομέρα και στην Τενερίφη.
 
Υπέκυψε στα τραύματά του ένας πυροσβέστης που είχε τραυματιστεί χθες κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
 
Ενας πυροσβέστης σκοτώθηκε χθες κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στο Τόρε ντε Μασάνες, κοντά στο Αλικάντε, ενώ τρεις ακόμη νοσηλεύονται.
 
Στο νησί Γκομέρα, η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου, έχει κατακάψει 8.000 στρέμματα του πάρκου του Γκαραχονάι, που έχει χαρακτηρισθεί παγκόσμια κληρονομιά από την Unesco, περισσότεροι από 900 κάτοικοι απομακρύνθηκαν με πλοίο τη νύκτα στην νότια περιοχή του νησιού, που κατακλύσθηκε από τους καπνούς.
 
Εκπρόσωπος των αρχών διευκρίνισε ότι η πυρκαγιά εξακολουθεί να κατακαίει δασικές εκτάσεις και ότι τα εναέρια μέσα θα αναλάβουν δράση εντός της ημέρας.
 
Μεγάλος αριθμός πυρκαγιών έχει εκδηλωθεί από την Παρασκευή στην Ισπανία, εξαιτίας της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών, κατακαίοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.
 
Στην Κροατία, τρία χωριά εκκενώθηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη από χθες το βράδυ, στο νότιο τμήμα της χώρας.
 
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και του στρατού,ενώ από αέρος επιχειρούν πυροσβεστικά αεροσκάφη.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε