Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σε ρυθμούς… Μουντιάλ οι Βραζιλιάνες ιερόδουλες

Σε ρυθμούς… Μουντιάλ οι Βραζιλιάνες ιερόδουλες

Δεν είναι μόνο οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Βραζιλίας, που θα πρέπει να είναι έτοιμες για το Μουντιάλ του 2014, αλλά και οι… ιερόδουλες!

Στις πυρετώδεις προετοιμασίες που γίνονται στη χώρα τους για την κορυφαία διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, μετέχουν και οι Βραζιλιάνες ιερόδουλες οι οποίες σπεύδουν να μάθουν ξένες γλώσσες για να υποδεχτούν τους τουρίστες – οπαδούς.     

Μάλιστα, στην πόλη Μπέλο Οριζόντε σχηματίζουν ουρές για να γραφτούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών. Εκτός από τις ιερόδουλες ουρές σχηματίζουν και εκπρόσωποι από άλλες κατηγορίες εργαζομένων -από πολιτικοί μέχρι εργάτες – που εργάζονται πυρετωδώς για να προετοιμάσουν τις 12 πόλεις οι οποίες θα φιλοξενήσουν τη διεθνή αθλητική διοργάνωση.

Η Ένωση Ιερόδουλων του κρατιδίου Μίνας Γκέρας δήλωσε χθες στο Ρόιτερς ότι τα μέλη της επιστράτευσαν εθελοντές για να διδάξουν αγγλικά, ισπανικά και πορτογαλικά, καθώς ορισμένες από τις εργαζόμενες στον τομέα είναι μετανάστριες που χρειάζεται να μάθουν την ομιλούμενη γλώσσα στη Βραζιλία. Η πρόεδρος της ένωσης, Σίντα Βιέιρα, δήλωσε ότι οι υποψήφιες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε