Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε συναγερμό η Ισπανία λόγω ΕΤΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Φοβούνται ότι η ΕΤΑ θα προχωρήσει σε μία θεαματική ενέργεια.

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών αναβάθμισε στο επίπεδο 2 (μεσαίο, στην 4βαθμη κλίμακα) την κατάσταση συναγερμού στη χώρα, μετά και την επίσημη προειδοποίηση για την πιθανότητα μίας «θεαματικής» ενέργειας από την βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ.

Το επίπεδο συναγερμού αναβαθμίσθηκε στο 2 εξαιτίας του «πιθανού κινδύνου τρομοκρατικής ενέργειας» τονίζει στο ανακοινωθέν του το υπουργείο, το οποίο αποδίδει την απόφαση στις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δυνάμεις ασφαλείας. 

Χθες ο υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπακάλμπα είχε προειδοποιήσει για την πιθανότητα να προβεί η ΕΤΑ σε μία «θεαματική ενέργεια», όπως μία απαγωγή, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ισπανία από την 1η Ιανουαρίου.

Το υπουργείο προειδοποιεί επίσης πως η περίοδος κινδύνου είναι το τέλος του έτους, ενώ επισυνάπτει και τις «απειλές της διεθνούς τρομοκρατίας»–έπειτα ιδίως και το πρόσφατο επεισόδιο με την πτήση Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ. 

Επιπλέον το βασκικό ραδιοφωνικό δίκτυο Εουσκάντι μετέδωσε σήμερα πως ήλθε στην κατοχή του έγγραφο της αστυνομίας, σύμφωνα με το οποίο η ΕΤΑ είχε σχεδιάσει για τις επόμενες ημέρες δύο ενέργειες μεγάλης κλίμακας-ένα πλήγμα κατά ενός υπουργείου, ή στρατοπέδου της Πολιτοφυλακής, και μία απαγωγή επιφανούς προσώπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε