Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε συναγερμό οι τουρκικές πρεσβείες στην Ευρώπη

Σε συναγερμό οι τουρκικές πρεσβείες στην Ευρώπη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.01.2013 | 15:33
Πρώτη δημοσίευση: 11.01.2013 | 15:31

Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις διπλωματικές αποστολές της Τουρκίας στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Γαλλία, ζήτησε η Άγκυρα, μετά την δολοφονία τριών γυναικών που ανήκαν στην κουρδική μειονότητα.

Οπως είπε Τουρκος αξιωματούχος, “ζητήσαμε από τις γαλλικές αρχές να αυξήσουν το επίπεδο ασφαλείας για τα συμφέροντά μας και τις αντιπροσωπείες μας στη Γαλλία για να προληφθεί οιουδήποτε είδους συμβάν”.

“Επίσης ειδοποιήσαμε τις διπλωματικές αποστολές μας, πρώτα και κύρια στην Ευρώπη και φυσικά στη Γαλλία, να βρίσκονται σε εγρήγορση”, πρόσθεσε.

Η Σακινέ Τζανσίζ, ιδρυτικό μέλος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), καθώς και δύο ακόμη ακτιβίστριες βρέθηκαν νεκρές νωρίς χθες σε μια επίθεση η οποία επισκίασε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση και τους αντάρτες.

Το νόμιμο κουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) καταδίκασε τις δολοφονίες και κάλεσε τους Κούρδους «όπου κι εάν βρίσκονται» να λάβουν μέρος σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη κουρδική διασπορά.

Διαβάστε
Ερντογάν: Φράξιες του PKK πίσω από τις δολοφονίες στο Παρίσι   Διαδώστε αυτό το άρθρο