Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σε τέσσερα χρόνια θα αρχίσει να μειώνεται το δημόσιο χρέος της Βρετανίας

Σε τέσσερα χρόνια θα αρχίσει να μειώνεται το δημόσιο χρέος της Βρετανίας

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν ανακοίνωσε ότι κατά τα φαινόμενα θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια και όχι τρία, όπως προβλεπόταν ως τώρα, μέχρι να αρχίσει να μειώνεται το χρέος του δημόσιου τομέα.

Δίνοντας στη δημοσιότητα τις τελευταίες προβλέψεις της OBR, της ανεξάρτητης υπηρεσίας ελέγχου του προϋπολογισμού, ο Όσμπορν δήλωσε ότι το χρέος θα αρχίσει να μειώνεται το 2016-17 και όχι από το 2015-16.

“Το χρονικό σημείο από το οποίο το χρέος θα αρχίσει να πέφτει μετατέθηκε κατά ένα χρόνο, στο 2016-17”, δήλωσε ο υπουργός στην ομιλία του στο κοινοβούλιο, παρουσιάζοντας τις αναθεωρημένες προβλέψεις για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

“Με λίγα λόγια, η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών σημαίνει ότι μολονότι το έλλειμμά μας προβλέπεται ότι θα μειωθεί, αντί να χρειαστούν τρία χρόνια για κάτι τέτοιο, θα απαιτηθούν τέσσερα”, πρόσθεσε.

Ο Όσμπορν επισήμανε πάντως ότι η βρετανική οικονομία ανακάμπτει και μάλιστα “πιο γρήγορα από αυτήν των γειτόνων μας”, όπως προβλέπει και η OBR. Σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, η οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη +1,2% το 2013 και +2% το 2014, φτάνοντας το 2,3% το 2015 και το 2,7% το 2016.

Όσον αφορά την ανεργία, αντί για 8,7% που προέβλεπε μέχρι τώρα, η OBR αναμένει ότι θα φτάσει το 8,3%.

Διαβάστε
Εν ενεργεία υπουργό θέλει για επικεφαλής του Eurogroup το Βερολίνο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε