Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σε βίντεο: Η πρώτη Σοβιετική παρέλαση μετά τον πόλεμο – Ο Στάλιν και η ομιλία του Ζούκωφ

Ο Μεγάλος πατριωτικός πόλεμος, όπως αποκαλούν τον Β παγκόσμιο πόλεμο οι Ρώσοι, μόλις έχει τελειώσει. Ο κόκκινος στρατός, έχει σαρώσει στο πέρασμα του την μέχρι τότε αήττητη γερμανική μηχανή και έχει μπει στο Βερολίνο.

Ασταμάτητος, έκανε τους δυτικούς συμμάχους να επιδοθούν σε ένα αγώνα δρόμου για να προλάβουν και εκείνοι να μπουν και να καταλάβουν κάποιο κομμάτι της ηττημένης γερμανίας. Οι Γερμανοί έκαναν δύο τεράστια σφάλματα. Δεν υπολόγισαν τον χειμώνα και δεν έφτασαν στα πετρέλαια του Μπακού , και ξύπνησαν την “κόκκινη αρκούδα”.

Και όχι μόνο την ξύπνησαν αλλά την τσάντισαν κιόλας. Σκότωσαν 25.000.000 παιδιά της. Η Σοβιετική Ένωση είναι η χώρα που μάτωσε περισσότερο και έκλαψε τα τέκνα της, από οποιαδήποτε άλλη χώρα σε αυτό τον πόλεμο. Ο φόρος αίματος τεράστιος. Οι υπεύθυνοι έπρεπε να πληρώσουν γιαυτό. Και πλήρωσαν. Με αφετηρία τη μάχη του Κούρσκ (τη μάχη με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση τόνων χάλυβα στην ιστορία του ανθρώπινου γένους) ο Κόκκινος στρατός δεν πολεμούσε απλά, αλλά έτρεχε κυνηγώντας τους υποχωρούντες Γερμανούς.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι η πρώτη παρέλαση στην Κόκκινη πλατεία, αμέσως μετά τον πόλεμο. Οι φαντάροι που παρελαύνουν είναι όλοι τους μπαρουτοκαπνισμένοι. Έχουν πολεμήσει. Βίωσαν κάθε μάχη, έχασαν συντρόφους, έτρεξαν κάθε μέτρο προς το Βερολίνο. Δεν είναι απλά φαντάροι που λαμβάνουν μέρος σε μια παρέλαση. Είναι πολεμιστές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε