Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σεισμοί στην Ιταλία: Ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος από το μπαράζ του Εγκέλαδου!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Τραγωδία στην Ιταλία μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που “χτυπούν” ανελέητα από το πρωί τα κεντρικά της χώρας
– Περισσότροι από 80 (!) σεισμοί έχουν καταγραφεί και το αποτέλεσμα ήταν η γειτονική χώρα να θρηνεί
– Ένας νεκρός στην πόλη Τέραμο – Η στέγη του σπιτιού του υποχώρησε
– Ο αγνοούμενος καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα!
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και ένας άλλος αγνοείται από τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν, σήμερα την Ιταλία. Ένας άνδρας έχασε την ζωή του στην τοποθεσία Καστέλ Καστάνια, έξω από την πόλη Τέραμο: η στέγη του σπιτιού του υποχώρησε, εξαιτίας του σεισμού και της μεγάλης πίεσης του χιονιού, όπως μετέδωσε πριν λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.

Ο αγνοούμενος καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα η οποία προκλήθηκε από την πρώτη σεισμική δόνηση, στις 10 και 25 σήμερα το πρωί. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο ζήτησε από τους κατοίκους της κεντρικής Ιταλίας να περιορίσουν, όσο γίνεται περισσότερο, τις μετακινήσεις τους.

Στο μεταξύ, πολλές ορεινές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες, εξαιτίας των συνεχών χιονοπτώσεων. Στο χωριό Αματρίτσε πολλοί άστεγοι θα κοιμηθούν μέσα στην λυόμενη εκκλησία, διότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να επιστρέψουν στα λυόμενα και στα τροχόσπιτα. Κάτοικοι του χωριού Πίτσολι, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, θα περάσουν την νύχτα στο τοπικό «παλέ ντε σπορ».

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και οι πυροσβέστες, νωρίτερα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα και το μικρό παιδί της, που δεν μπορούσαν να βγουν από τι σπίτι τους, το οποίο κατέρρευσε μερικώς, λόγω του σεισμού και της πίεσης του χιονιού. Η Πολιτική Προστασία προσπαθεί, και αυτή την ώρα, να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι που έχει «παγιδεύσει» κατοίκους δεκάδων οικισμών της κεντρικής Ιταλίας, μέσα στα σπίτια τους.

Δείτε μερικά βίντεο και φωτογραφίες που “κατέκλυσαν” το διαδίκτυο από το πρωί της Τετάρτης

 

Uffa #terremotos #scorsa in un ora 3 scorsa fortisima #uffa #terremoto2017

A video posted by ISABEL TORRES (@ysabeltorres2) on

 

Earthquake Again in Rome.. Keep Safe Everybody…

A video posted by Lari Bautista (@papikorn) on

 

Studenti fuori le scuole a Roma dopo le scosse di terremoto.

A photo posted by Pedro Armocida (@pedroarmocida) on

 

Evacuazione

A photo posted by Graye Floriana Romolo (@grayefloriana) on

Φωτογραφία ANSA / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία ANSA / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε