Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σεισμοί την ίδια στιγμή σε Ιράν και Ινδονησία

Ο Εγκέλαδος χτύπησε ταυτόχρονα σχεδόν σε δύο σημεία του πλανήτη. Τραυματίες στο Ιράν όπου πριν από έναν μήνα σεισμός είχε στοιχίσει τη ζωή σε 10 ανθρώπους.

Δυο σεισμικές δονήσεις 5 και 5,1 βαθμών σημειώθηκαν νωρίς σήμερα στο νότιο Ιράν τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε κτίρια μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.

Οι σεισμοί σημειώθηκαν στην μικρή πόλη Νουραμπάντ της επαρχίας Φαρς, στην ίδια περιοχή όπου σεισμός 5,3 βαθμών τραυμάτισε 16 ανθρώπους την Τετάρτη.Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Φαρς του νοτίου Ιράν προκαλώντας ζημιές σε πολλά χωριά, αλλά όχι θύματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Σημειώνεται οτι περίπου πριν έναν μήνα δέκα άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από σεισμό.
 
Επίσης, σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών ταρακούνησε το πρωί την περιοχή στο βόρειο τμήμα του Ινδονησιακού αρχιπελάγους, και ειδικά τη νήσο Σουλαουέσι, ανέφερε η εθνική γεωφυσική υπηρεσία, προσθέτοντας πάντως ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 11:10 τοπική ώρα [06:10 ώρα Ελλάδας] σε εστιακό βάθος 30 χλμ. και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 156 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μπιτούνγκ.

Η Ινδονησία βρίσκεται στο λεγόμενο ‘δαχτυλίδι της φωτιάς’ στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και η σεισμική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε