Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός Ιταλία: Βρέθηκαν κι άλλοι επιζώντες στο ξενοδοχείο “Rigopiano”

Σεισμός Ιταλία: Βρέθηκαν κι άλλοι επιζώντες στο ξενοδοχείο “Rigopiano”

Συνολικά δέκα άνθρωποι έχουν εντοπιστεί ζωντανοί από το ξενοδοχείο Rigopiano, που έγινε λευκός τάφος για τουλάχιστον άλλους 4, όταν χιονοστιβάδα, που προκλήθηκε από τους σεισμούς της Τετάρτης, το ισοπέδωσε. Εκφράζονται ελπίδες και για άλλους ζωντανούς από τους τουλάχιστον 20 αγνοούμενους.

Οι διασώστες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο είναι τώρα σε επαφή με μια γυναίκα και δυο παιδιά, που κατάφεραν να εντοπίσουν μέσα στο χιόνι και στα ερείπια του κτιρίου, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Παράλληλα, την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού του έβδομου κατά σειρά ανθρώπου ο οποίος βρέθηκε παγιδευμένος στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Rai, συνολικά μέχρι αυτή την στιγμή έχουν εντοπισθεί δέκα πελάτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ζωντανοί, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τρία παιδιά.

Μέλη της Πολιτικής Προστασίας εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σε άλλους χώρους του ξενοδοχείου μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι επιζώντες.

Πάνω από εκατό άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζουν τις σωστικές προσπάθειες στην περιοχή της Φαρίντολα, όπου βρίσκεται ό,τι απομένει από το ξενοδοχείο Rigopiano.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά την σημερινή ημέρα, οι διασώστες της Πολιτικής Προστασίας, των Αλπίνων και της Πυροσβεστικής πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, διότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονιστιβάδων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε