Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ισχυρός σεισμός στην κεντρική Ιταλία! “Ξύπνησαν” εφιαλτικές μνήμες

– Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,5 ρίχτερ -σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο- με επίκεντρο περιοχή 66χλμ από την Περούτζια, στις 19.11 (τοπική ώρα)
– Η σεισμολογική υπηρεσία της Ιταλίας (INGV) ανέφερε πως ο σεισμός ήταν 5,4 ρίχτερ
– Έγινε αισθητός στη Ρώμη

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 5,5 ρίχτερ, περίπου 39 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Ascoli Piceno, 62 χιλιόμετρα ανατολικά της Περούτζια.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε ότι η δόνηση είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και επίκεντρο περιοχή 66 χλμ. από την Περούτζα, ενώ η σεισμολογική υπηρεσία της Ιταλίας (INGV) ανέφερε πως ο σεισμός ήταν 5,4 ρίχτερ.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Ρώμη, καθώς ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και ζημιές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. 

Η σεισμική δόνηση ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους της Ιταλίας, καθώς σημειώθηκε δύο μήνες μετά τον φονικό σεισμό των 6,2 ρίχτερ στο Αματρίτσε, τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου, που στοίχισε τη ζωή σε 278 ανθρώπους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε