Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός στην Οκλαχόμα – Ζημιές σε κτίρια και μικροτραυματισμοί [pics, vids]

Σεισμός στην Οκλαχόμα – Ζημιές σε κτίρια και μικροτραυματισμοί [pics, vids]

Σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Οκλαχόμα των ΗΠΑ και άλλες κοντινές πολιτείες. Ζημιώθηκαν ζημιές σε σπίτια και κτίρια αλλά δεν έχουν αναφερθεί παρά μόνο κάποιοι μικροτραυματισμοί.

Επίκεντρο του σεισμού, που αρχικά το Σεισμολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) εκτίμησε στα 5,3 Ρίχτερ αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμησή του στα 5 Ρίχτερ, ήταν η πόλη Cushing, περίπου 50 μίλια βορειοανατολικά της Οκλαχόμα Σίτι. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Άρκανσας, το Κάνσας και το Μιζούρι. Είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα. Η Οκλαχόμα είναι η πόλη που ουσιαστικά εφοδιάζει τις ΗΠΑ με πετρέλαιο, αφού εκεί υπάρχουν 13 αγωγοί που βγάζουν εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα.

Μέρη κτιρίων κατέρρευσαν, ενώ προκλήθηκε και διακοπή ρεύματος από τον σεισμό. Εξαιτίας του σεισμού, δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία της πόλης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης λίγοι πολίτες μεταφέρθηκαν στα επείγοντα αλλά για μικροτραυματισμούς. Ο σεισμός των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 19:44 το απόγευμα της Κυριακής (06.11.2016) ήταν συνέχεια 19 σεισμών που έχουν σημειωθεί στην πόλη την τελευταία εβδομάδα και ο μεγαλύτερους από τους οποίους ήταν 4,5 Ρίχτερ.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν το τμήμα της πόλης όπου υπάρχουν παλιά κτίρια, τα οποία μπορεί να έχουν υποστεί τέτοιες ζημιές από το σεισμό που να είναι επικίνδυνα.

«Έμοιαζε σαν ένα τρένο να περνάει μέσα από το κτίριο» δήλωσε η 17χρονη Μέγκαν Γκούσταφσον, που δουλεύει σε κατάστημα των McDonald’s. Ο συνάδελφός της, Τζόναθαν Γκιλέσπι, επίσης 17 ετών, είπε πως ο σεισμός είχε διάρκεια 10 δευτερολέπτων.

Με πληροφορίες από ABC News, Fox News και rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε