Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Σέξι ποπ σταρ” μαγεύει την Ιαπωνία

Είναι σέξι, διαθέτει «τέλεια» σκηνική παρουσία και δεν κάνει ποτέ φάλτσο ούτε σε μία νότα. Στις συναυλίες της εκατομμύρια θαυμαστές ουρλιάζουν ρυθμικά το όνομά της.
Η Χατσούνε Μίκου, θα μπορούσε να είναι η απόλυτη ποπ σταρ, αν δεν ήταν απλώς… ανύπαρκτη. Είναι από τα περίεργα που μπορούν να συμβούν στην τεχνολογικά πρωτοπόρο Ιαπωνία: το μεγαλύτερο ποπ είδωλο στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου δεν είναι άνθρωπος με σάρκα και οστά, αλλά ένα ψηφιακό ολόγραμμα. Η Μίκου, ένας από τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στο επιτυχημένο λογισμικό φωνητικής σύνθεσης της εταιρείας Crypton Future Μedia, αποτελεί σήμερα ένα εκπληκτικό ψηφιακό «σουξέ».
 
Η Χατσούνε, η οποία υποτίθεται ότι είναι μόλις 16 ετών, έχει ύψος 1,61 μ. και μακριά πράσινα μαλλιά, ξεκίνησε σαν ένα «κοριτσάκι» το οποίο μπορούσε να διαλέξει ο χρήστης ενός υπολογιστή σαν avatar, δηλαδή alter ego το οποίο τραγουδάει για λογαριασμό του. Στη συνέχεια όμως κατάφερε και εξελίχθηκε σε ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα και κατόπιν μεταβλήθηκε σε κοινωνικό και μουσικό φαινόμενο, κατακτώντας με μορφή χιονοστιβάδας την κορυφή των ιαπωνικών καταλόγων επιτυχιών, με τα CD της να γίνονται ανάρπαστα με το που κυκλοφορούν.
 
Σε αντίθεση με την τρισδιάστατη Μίκου, οι οπαδοί της είναι απολύτως αληθινοί, αφού στις εμφανίσεις της σε κινηματογράφους και πολυχώρους συρρέει πλήθος κόσμου- κυρίως παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, συχνά μαζί με τους γονείς τους. Οι συναυλίες της δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από εκείνες των «συναδέλφων» της, της Μπρίτνεϊ Σπίαρς ή της Κριστίνα Αγκιλέρα. Οι μουσικοί που τη συνοδεύουν είναι πραγματικοί άνθρωποι, ενώ η μικρή Γιαπωνεζούλα εμφανίζεται ως ολόγραμμα να χορεύει και να τραγουδά τις πιο γνωστές επιτυχίες της. Στην τελευταία της συναυλία μάλιστα χιλιάδες γιαπωνέζοι θαυμαστές της κρατούσαν light sticks (πλαστικά ραβδιά που φωσφορίζουν στο σκοτάδι) και τραγουδούσαν συνεπαρμένοι. Ορισμένοι έκλαιγαν από χαρά που την είχαν μπροστά τους, έστω και χωρίς… σάρκα και οστά. Είναι η πρώτη φορά που ένα ολόγραμμα χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο στη σκηνή, χορεύοντας και τραγουδώντας σαν αληθινή σταρ.
 
Η Χατσούνε, εκτός από το προσωπικό της «φαν κλαμπ», διαθέτει «φυσικά» και τη δική της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook, ακόμη και δική της δισκογραφική εταιρεία, ενώ έχει εμφανιστεί ως «τρισδιάστατη γκεστ σταρ» σε πολλά επεισόδια διάσημων παιδικών τηλεοπτικών προγραμμάτων.
 
 

Επίσης, οι ιάπωνες καταναλωτές μπορούν να «αγοράσουν» τη Μίκου και να την προγραμματίσουν έτσι ώστε να τραγουδήσει όποιο τραγούδι θέλουν από την οθόνη του υπολογιστή τους. Κι άμα τη βαρεθούν, την κλείνουν…
 
 
Πηγή: Εφημερίδα “Το Βήμα”
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε