Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Sewol: Βγήκε στην επιφάνεια – Σπάραξαν οι συγγενείς των 304 θυμάτων [pics]

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Τρία χρόνια μετά από την ναυτική τραγωδία και ο εφιάλτης ξαναζωντάνεψε για τους συγγενείς των θυμάτων του πλοίου Sewol που έγινε “υγρός τάφος” για 304 ανθρώπους. Οι περισσότεοι νεκροί ήταν μαθητές Λυκείου.

 

Όπως βλέπετε, το σκουριασμένο και βρώμικο πλοίο των 6.825 τόνων βγήκε πλέον από τη θάλασσα στην ξηρά Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις ναυαγιαίρεσης ενός ολόκληρου πλοίου που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ.

Το οχηματαγωγό είχε βυθιστεί στις 16 Απριλίου 2014 στα ανοικτά της νήσου Τζίντο (νοτιοδυτική Νότια Κορέα) σε μια από τις χειρότερες ναυτικές τραγωδίες στην ιστορία της Νότιας Κορέας.

Η ναυαγιαίρεση του πλοίου ήταν μια ουσιαστική διεκδίκηση των οικογενειών των θυμάτων. Εννέα πτώματα, που δεν βρέθηκαν ποτέ, μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένα εκεί.

Πολλοί συγγενείς θυμάτων παρατηρούσαν τις επιχειρήσεις από παρακείμενο πλοίο. Κάποιοι δεν άντεξαν και λύγισαν! «Να ξαναδώ άλλη μια φορά το Sewol. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι», δήλωσε ο Χου Χονγκ-Χουάν, η 16χρονη κόρη του οποίου έχασε τη ζωή της στο ναυάγιο. Η σορός της δεν έχει βρεθεί.

Η Λι Κέουν-Χούι, δακρυσμένη, ζητεί από τους Νοτιοκορεάτες να προσευχηθούν ώστε το πλοίο να μπορέσει να φθάσει άθικτο στην ξηρά και να διεξαχθεί εξαντλητική έρευνα ώστε «να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο κακό».

«Μου ραγίζει η καρδιά βλέποντας το πλοίο να ανεβαίνει στην επιφάνεια», λέει. «Η κόρη μου είναι παγιδευμένη εδώ και τόσα χρόνια μέσα σ’ αυτό το βρώμικο και σκοτεινό μέρος».

Άλλοι πενθούντες συγγενείς βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια σ’ έναν καταυλισμό που έχει στηθεί πάνω σ’ έναν λόφο στο Ντονγκεοσάντο, το κοντινότερο νησί στον τόπο του ναυαγίου, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.

Περίπου 450 άνθρωποι συμμετείχαν σ’ αυτή την ηράκλεια επιχείρηση.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε