Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σφαγή 200 αμάχων στη Χαμα της Συρίας (VIDEO)

Σφαγή 200 αμάχων στη Χαμα της Συρίας (VIDEO)

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για τη χειρότερη σφαγή από την ημέρα που οι Σύριοι ξεσηκώθηκαν κατά του καθεστώτος Άσαντ!

Περισσότεροι από 200 πολίτες, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, βρήκαν το θάνατο σε χωριό της περιοχής Χάμα. Το χωριό πρώτα βομβαρδίστηκε από επιθετικά ελικόπτερα και άρματα μάχης και στη συνέχεια εισέβαλαν ομάδες πολιτοφυλάκων, που αποτελείωσαν ό,τι άφησε άθικτο η προηγούμενη επίθεση.

Η επαναστατική Ηγεσία του Συμβουλίου της Χάμα, δήλωσε στο Reuters ότι οι Σουνίτες μουσουλμάνοι του χωριού Ταραμσέχ, δέχθηκαν επίθεση βαρέων όπλων πριν οι φιλοκυβερνητικές ομάδες των Αλαουιτών, εισέλθουν στο χωριό και σκοτώσουν έναν προς έναν τους κατοίκους.

«Περισσότεροι από 220 άνθρωποι έπεσαν σήμερα στο Ταραμσέχ. Σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό αρμάτων μάχης, επιθετικών ελικοπτέρων και πυρών πυροβολικού, αλλά και από εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες», δήλωσε η περιφερειακή ομάδα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι, τρία μέλη των σωμάτων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε μάχες στο Ταραμσέχ και κατηγόρησε τις «οπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες» για τη διάπραξη σφαγής εκεί.

Ο Φαντί Σαμέχ, ακτιβιστής της αντιπολίτευσης από το Ταραμσέχ, είπε ότι εγκατέλειψαν το χωριό πριν από την σφαγή, αλλά ήταν σε επαφή με τους κατοίκους. «Φαίνεται ότι πολιτοφύλακες Αλαουιτών από τα γύρω χωριά κατέβηκαν στο Ταραμσέχ και άρχισαν να σκοτώνουν τους ανθρώπους. Ολόκληρα σπίτια έχουν καταστραφεί και καεί από τον βομβαρδισμό» είπε.

«Κάθε οικογένεια στην πόλη φαίνεται να έχει νεκρά μέλη της. Εμείς έχουμε τα ονόματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών από αμέτρητες οικογένειες» συμπλήρωσε.

Ο Αχμέτ, ένας άλλος τοπικός ακτιβιστής, δήλωσε στο Reuters: «Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 20 αναγνωρισμένα θύματα, ενώ 60 πτώματα είναι σε ένα τζαμί. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να διαφύγουν από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί και ολόκληρες οικογένειες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να ξεφύγουν».

Οι αναφορές για τη σφαγή δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές, καθώς οι αρχές στη Συρία περιορίζουν σοβαρά την πρόσβαση των ανεξάρτητων δημοσιογράφων.

Εβδομήντα οκτώ άνθρωποι πυροβολήθηκαν ή σφαγιάστηκαν ή κάηκαν ζωντανοί στο χωριό αλ-Μαζράατ, ένα χωριουδάκι σουνιτών, από μαχητές της σέκτας των Αλαουιτών στις 6 Ιουνίου, και 108 άνδρες, γυναίκες και παιδιά σφαγιάστηκαν στην πόλη Χούλα στις 25 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 17.000 νεκροί στη Συρία από την αρχή των εξεγέρσεων

Σκηνές φρίκης με ακρωτηριασμένα πτώματα σε δρόμους της Συρίας

“Αναζωπύρωση” στη Συρία – 29 νεκροί σε νέες μάχες

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από τη Συρία – Σκληρά πλάνα που αποκαλύπτουν τη φρίκη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε