Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σφαγή διαδηλωτών στην Υεμένη – Νεκρός 12χρονος από αστυνομικά πυρά!

Ενας μαθητής που συμμετείχε σήμερα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πόλη Μουκάλα, στη νοτιοανατολική Υεμένη, σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας, όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Το 12χρονο αγόρι σκοτώθηκε όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά για να διαλύσει τη διαδήλωση αρκετών εκατοντάδων μαθητών κατά του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ που ξεκίνησε από τη συνοικία Φόουα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. 

Νωρίτερα,ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και περίπου 300 τραυματίστηκαν, οι 30 από τους οποίους από πυροβολισμούς, ενώ οι υπόλοιποι δηλητηριάστηκαν από αέρια, στη διάρκεια επιδρομής των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον διαδηλωτών που συμμετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο πανεπιστήμιο της Σαναά ζητώντας την αποχώρηση απο την εξουσία του προέδρου της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Ενας τρίτος αντικυβερνητικός διαδηλωτής σκοτώθηκε στην Υεμένη, την ώρα που προσπαθούσε να συμμετάσχει σε μία καθιστική διαμαρτυρία στο πανεπιστήμιο της Σαναά, όπως δήλωσαν πηγές της αντιπολίτευσης. “Το θύμα ήταν μέλος μίας ομάδας νεαρών που ήθελαν να συμμετάσχουν στην καθιστική διαμαρτυρία στο πανεπιστήιο όταν τους παρεμπόδισαν οι δυνάμεις ασφαλείας στη λεωφόρο Ζουμπέιρι”, δήλωσε ένας από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

“Χτυπήθηκε από τη σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή”, πρόσθεσε χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει αν ο σκοπευτής αυτός ανήκε στις δυνάμεις ασφαλείας.  Και άλλες πηγές της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν αυτές τις πληροφορίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε