Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σφαγή στη Συρία – 88 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί! Δείτε βίντεο

Δυνάμεις των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν 88 πολίτες που απαιτούσαν δημοκρατία την Παρασκευή.

Οι Τοπικές Οργανώσεις Συντονισμού έστειλαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ένα κατάλογο με 88 ονόματα ανθρώπων καταταγμένα ανά περιοχή που η παράταξη αυτή ανέφερε ότι σκοτώθηκαν από την πόλη-λιμάνι Λαττάκεια ως τη Χομς, τη Χάμα, τη Δαμασκό και το νότιο χωριό Ιζράα. Οι διαδηλωτές ζητούν την πτώση της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ και εκδημοκρατισμό.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασε την “επαναλαμβανόμενη βία” που ασκούν οι συριακές αρχές σε ανθρώπους που διαδηλώνουν ειρηνικά. “Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει την επαναλαμβανόμενη βία που ασκείται κατά των ανθρώπων που διαδηλώνουν ειρηνικά στη Συρία, η οποία προκάλεσε πολλούς θανάτους και τραυματισμούς σήμερα και απευθύνει έκκληση για να σταματήσει η βία αυτή αμέσως”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φάρχαν Χακ.

Η κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ “πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, στα οποία περιλαμβάνεται η ελευθερία της έκφρασης και (της πραγματοποίησης) ειρηνικών συναθροίσεων, όπως και η ελευθεροτυπία”, προσέθεσε ο εκπρόσωπος, επικαλούμενος δηλώσεις του Μπαν Κι Μουν.

Νωρίτερα, η Γαλλία κάλεσε τη Συρία να “αποκηρύξει τη χρήση βίας εναντίον των πολιτών της”, με ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών στο Παρίσι. O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ χαρακτήρισε τη χρήση φονικής βίας εναντίον διαδηλωτών στη Συρία “απαράδεκτη”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε