Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σφάζονται οι γερμανοί ηγέτες για την Ελλάδα

Σφάζονται οι γερμανοί ηγέτες για την Ελλάδα
Ο πρώην καγκελάριος Γ.Σρέντερ κατηγορεί την Α.Μέρκελ για καθυστερημένη αντίδραση στην ελληνική κρίση, παραδέχεται εμμέσως ότι ”μαιμουδέψαμε” την είσοδο μας στην ΟΝΕ και τάσσεται υπέρ της ιδέας του ευρω-ομολόγου.
 

“Η Ελλάδα έπρεπε να βοηθηθεί νωρίτερα” λέει ο Γκερχαρτ Σρέντερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.
“Φαινόταν από καιρό ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί χρηματοδότηση.Η Άγκελα Μέρκελ θα έπρεπε να αντιδράσει νωρίτερα και θα είχαμε γλυτώσει πολλά χρήματα. Άφησε όμως να περάσουν έξι εβδομάδες”.
 
Ο πρώην καγκελάριος απαντά στην κατηγορία περί ένταξης της Ελλάδας με παραποιημένα στοιχεία στην ΟΝΕ.
“Δεν μπορούσαμε να πούμε ότι τα στοιχεία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ενδεχομένως οι Έλληνες να παραποίησαν τους αριθμούς, αλλά όλοι ήμασταν δεσμευμένοι στα στοιχεία της Κομισιόν. Δεν μπορούσα να πω στο Έλληνα πρωθυπουργό ότι μας κοροϊδεύει”.
 
Ο κύριος Σρέντερ χαρακτηρίζει ως συμπαθητική την πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη θέσπιση κοινών ευρω-ομολόγων.
 
”Εάν θέλει κανείς να διατηρήσει την ΕΕ και ως κεντρικό της πυλώνα τη Νομισματική Ένωση, αφού το τέλος της ΟΝΕ θα ήταν μία καταστροφή, τότε τα κοινό ομόλογα είναι το αντιστάθμισμα για την απώλεια της ελαστικότητας στις νομισματικές ισοτιμίες. Αντί να το αρνείται αυτό, η γερμανική κυβέρνηση θα έπρεπε απλά να αποδεχτεί ότι αυτή είναι η συνέπεια του κοινού νομίσματος”.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε