Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σφοδρές μάχες στη Λιβύη - Στρατιώτες του Καντάφι χρησιμοποιούν γυναικόπαδα για "ασπίδες"

Σφοδρές μάχες στη Λιβύη - Στρατιώτες του Καντάφι χρησιμοποιούν γυναικόπαδα για `ασπίδες`
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 10.04.2011 | 09:15
Πρώτη δημοσίευση: 10.04.2011 | 09:05

- 17 τεθωρακισμένα του Καντάφι χτυπήθηκαν από δυτικούς πυραύλους
- Το καθεστώς χρησιμοποιοεί τους πολίτες για ασπίδες λέει το ΝΑΤΟ
- Αποκλειστικές εικόνες του Aljazeera από το στρατό του Καντάφι

Δεκαπέντε τανκ του λιβυκού στρατού χτύπησαν και κατέστρεψαν οι νατοϊκές δυνάμεις στη Μιζουράτα τις τελευταίες ώρες, την ώρα που ο λιβυκός στρατός προσπαθεί να καταλάβει την πόλη από τους αντάρτες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΝΑΤΟ τα αεροσκάφη των Δυτικών έπληξαν και δύο τεθωρακισμένα στην πόλη Μπρέγκα, ενώ ο καναδός αξιωματικός Τσαρλς Μπουσάρντ δήλωσε ότι έχει καταστραφεί μεγάλο ποσοστό των δυνάμεων του Καντάφι καθώς και μεγάλες αποθήκες όπλων στην Τρίπολη.

Ο ίδιος κατηγόρησε τις δυνάμεις του Καντάφι ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. “Παρατηρήσαμε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις τοποθετούν επίτηδες τα οπλικά συστήματα κοντά σε σπίτια ή ακόμη και τζαμιά” δήλωσε.
“Στρατιώτες παίρνουν για ανθρώπινες ασπίδες γυναίκες και παιδιά” πρόσθεσε.

Στη Μιζουράτα οι αντάρτες έχουν χάσει 30 άνδρες από τις δυνάμεις του Καντάφι. Η επικράτηση στην πόλη - λιμάνι θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς αν την καταλάβει ο συνταγματάρχης θα κερδίσει πολύ χρόνο, όπως εκτιμάται.

Δραματική στο μεταξύ είναι η κατάσταση των κατοίκων που έχουν παγιδευτεί μέσα στον πόλεμο που μαίνεται στους δρόμους. Τα αποθέματα τροφίμων τελειώνουν ενώ ακόμη και το νερό είναι λιγοστό. Περίπου 8 στα 10 σπίτια δεν έχει ηλεκτρισμό.Ρεπορτάζ του Aljazeera - Αποκλειστικές εικόνες από τις καθεστωτικές δυνάμεις


Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο