Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σφοδρή επίθεση Χριστόφια κατά της Τουρκίας

Σαφέστατα μηνύματα προς την Τουρκία, αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα σε σχέση με τις τουρκικές απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας έστειλε ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Ο Κύπριος πρόεδρος κατηγόρησε την Τουρκία για αλαζονεία, επιθετικότητα και προκλητικότητα, έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.Επίσης, τόνισε ότι η τουρκική προκλητικότητα κορυφώνεται με αφορμή τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανεύρεση υδρογονανθράκων.

Ο κ. Χριστόφιας , σημείωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και ολόκληρη ουσιαστικά τη Διεθνή Κοινότητα, ενώ υπέδειξε ότι τα πρόσφατα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και αποτελούν σαφή απάντηση στις τουρκικές μεθοδεύσεις.

Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα τα συμπεράσματα καθιστούν για ακόμα μια φορά ξεκάθαρο στην Τουρκία ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ασκήσει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν αναγνωρίζεται στην Τουρκία κανένα δικαίωμα επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ένωσης.

Αναφερόμενος στην πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος Χριστόφιας επισήμανε ότι “δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αφού η τουρκοκυπριακή ηγεσία υπό τον κύριο Ερογλου υποβάλει θέσεις και προτάσεις οι οποίες οδηγούν σε στασιμότητα ακόμη και σε πισωγύρισμα στις διαπραγματεύσεις”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε