Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σφοδρή χιονοθύελλα στις ΗΠΑ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου σε πολλές περιοχές το χιόνι έχει ξεπεράσει

 

τα 55 εκατοστά και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν στέγες λόγω του βάρους του χιονιού και να γίνουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
 
Τα αεροδρόμια είτε έκλεισαν, είτε υπολειτουργούν από την ανατολική ακτή μέχρι το Σικάγο, αφού σταδιακά το μέτωπο της κακοκαιρίας επεκτείνεται και σε άλλες αμερικανικές πολιτείες.
 
Σε ορισμένες πόλεις τα συνεργεία εκχιονισμού σταμάτησαν να καθαρίζουν τους δρόμους, αφού είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές της κακοκαιρίας.
 
Πρόκειται για μία από τις πιο σφοδρές χιονοθύελλες που έχει ζήσει η πρωτεύουσα, η Βαλτιμόρη και η Φιλαδέλφεια. Οι χιονοπτώσεις συνοδεύονται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα.
 
Κεντρικές οδικές αρτηρίες, σιδηροδρομικές γραμμές και αεροδρόμια δεν λειτουργούν. Τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές. Μάλιστα οι υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης παραμένουν κλειστές για τρίτη μέρα.
 
Η εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Pepco, που διαχειρίζεται το δίκτυο στο Μέριλαντ, ανακοίνωσε ότι λόγω της χιονοθύελλας δεν ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης σε 2.500 πελάτες, που παραμένουν στο σκοτάδι από την Παρασκευή ή το Σάββατο.
 
Λόγω των θυελλωδών ανέμων ξεριζώθηκαν δέντρα που έπεσαν πάνω σε πυλώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης, με συνέπεια να γίνουν πολλές διακοπές ρεύματος.
 
Η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους αν δεν είναι απαραίτητο και να κρατήσουν τα αυτοκίνητα στα γκαράζ για να διευκολύνουν τα συνεργεία καθαρισμού των δρόμων.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε