Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σιδηρά…ταγέρ – 7 σύνολα της Θάτσερ στο σφυρί

Σιδηρά…ταγέρ – 7 σύνολα της Θάτσερ στο σφυρί

Επτά ταγιέρ που φόρεσε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, προτού αναλάβει την εξουσία, θα βγουν στο σφυρί την Δευτέρα και αναμένεται να πωληθούν από 1.500 λίρες (2.400 δολάρια) το καθένα.

Η δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο θα περιλαμβάνει ένα έντονο τιρκουάζ ταγιέρ που φορούσε η Θάτσερ όταν εξελέγη ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος τον Φεβρουάριο του 1975 και ένα φωτεινό κίτρινο φόρεμα με σακάκι.

Επίσης στο σφυρί θα βγουν ένα σκούρο παλτό της με κόκκινο πέτο και ένα χρυσό και ασημί κοκτέιλ φόρεμα.

Η 87χρονη Θάτσερ –“Η Σιδηρά Κυρία”, όπως την είχε αποκαλέσει το 1976 ένας σοβιετικός στρατιωτικός και δημοσιογράφος, για την πυγμή που επεδείκνυε– διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1979 ως το 1990.

Μόνο λιγοστά προσωπικά της αντικείμενα έχουν μέχρι στιγμής πωληθεί και τα ταγιέρ της μπορεί να πουληθούν και ακριβότερα από 1.500 λίρες όπως φάνηκε από το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε έκθεση η οποία διοργανώθηκε με τα αντικείμενα της δημοπρασίας, δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου.

Μια μαύρη τσάντα, που κρατούσε η Θάτσερ σε μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται μαζί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν, πουλήθηκε στην τιμή των 25.000 λιρών σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς τον περασμένο χρόνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε