Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σιδηροδρομική τραγωδία με 31 νεκρούς στο Ιράν [pic, vid]

Σιδηροδρομική τραγωδία με 31 νεκρούς στο Ιράν [pic, vid]

Το θάνατο 31 ανθρώπων θρηνεί το Ιράν μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε την Παρασκευή (25.11.2016). Δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν, νωρίς το πρωί, στην επαρχία Σεμνάν.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τουλάχιστον 31 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Όπως μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Χαφτ-Καν, στην πόλη Σαχρούντ, που βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων ανατολικά της Τεχεράνης. Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνήτης της περιοχής στη δημόσια τηλεόραση Irib και μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 70 τραυματίστηκαν.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αντιφατικά στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, οι τραυματίες είναι 52 κι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν τον αριθμό των επιβατών στις δύο αμαξοστοιχίες, αλλά το Fars κάνει λόγο για 100 διασωθέντες επιβάτες.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν τέσσερα εκτροχιασμένα βαγόνια, δύο εκ των οποίων έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου, ο Μούσταφα Μορτατζαβί, δήλωσε στο Fars ότι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, “το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα επιβατικό τρένο προσέκρουσε σε ένα άλλο το οποίο ήταν ακινητοποιημένο στο σταθμό”.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται, μετέδωσε το Fars, προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία έχουν μεταβεί στον τόπο του δυστυχήματος. “Θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα για τον αριθμό των θυμάτων μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς”, είπε ο Αχμαντί, όπως μετέδωσε το Mehr.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι το γεγονός πως η περιοχή του δυστυχήματος είναι απομακρυσμένη καθυστερεί το έργο των διασωστών. “Μέχρι στιγμής μόνο ένα ελικόπτερο έχει φθάσει στον τόπο του δυστυχήματος εξαιτίας των δυσκολιών στην πρόσβαση”, δήλωσε ο τοπικός επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου Χάσαν Σοκρολάχι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε